Patlamaya Hazır Dünya!

Dedim ki şu bayram geçsin öyle bir parlayayım ortalığa ama nerde izin yok bana devam yola!

Rahibin biri çıkmış ortalığa Kuran-ı Kerim'i yakacakmış, neymiş 11 Eylül saldırılarını böyle protesto edecekmiş, neymiş İslamiyete inananlar dünyaya sahip çıkmaya çalışıyormuşuz...

Be gereksiz, lüzumsuz herif önce sen bir bak yaşadığın ülkeye, nasıl saldırdı diğer ülkelere, nasıl garip ve içler acıtan hüklümdarlıklar sürmeye çalışıyor dünya üzerinde sonra gel konuşalım! Japonya'ya atılan atom bombasından bahsedelim, nasıl hala Irak topraklarında hüküm sürdüğünüze, petrol için yapamıyacağınız şey olmadığına, ülkenizde işlenen seri cinayetlere, insan katliamlarına, hala idam denen cezanın ülkenizde nasıl varolduğuna bir bak dediğim gibi sonra gel İslamı, İslama inananları aklının yettiğince konuşalım. Hatta tüm bunları bırak o yakmaya kalktığın kitabı aç bir oku, belki biraz insanlık öğrenir, gerçek, vasıflı bir din adamı olmaya karar verirsin!

İslamiyet altına gizlenip onu bunu kesen adamlara da karşıyım tabi ki, zaten İslamiyet öyle bir din değil herkes kafasına göre yorumladığından Kuran-ı Kerim'i bizimde içimizden gereksiz adamlar çıkıyor malesef ama biz aslında tüm dünyayı huzura, dostluğa, ılımlılığa çağıran bir dinin ortak paydasındayız.

Dinlerin üzerinden prim yapmaya çalışan, aklı sıra diğer dinleri kötüleyerek kendi dinini ön plana çıkarmaya çalışan siyasetçilerden de, insanlardan da nefret ediyorum. Sen bir din adamı olarak insanları ortak payda da bir araya getirmen gerekirken nasıl olurda böyle bir durumun ortaya çıkmasına baş rol aynarsın, sana din adamı diyelerinde ben taaaa....

Bence siyasete, savaşlara, insanların arasına en sokulmaması gereken şeydir Din. Ne gereksizbir durumdur insanları inandıkları dine, mensup oldukları meshebe göre sınıflandırmak!

Teknoloji çağındayız, dünya gelişiyor, birleşiyor, sevişiyor hatta!!!

O bizi yönettiğini düşünen, anamızı alıp gitmemizi isteyen, şehitlere ağza alınmayan laflar eden adamada söyleyin Ilımlı İslam diye bir şey yoktur. İslam zaten ılımlı, olumlu bir dindir. Alet etmeyin inançlarımızı kendi çıkarlarınıza yeter kardeşim prim yapmayın inançlarımız üzerinden, inançlarınız üzerinden, herkesin inandığı kendinedir. Bulun çıkarın size kötülük yapanları ortaya onlarla hesaplaşın her nerde hesaplaşacaksanız...!

Hakkari'de bayramın birinci günü, göya meshep farklarından ortaya çıkmış bir terörist saldırının ortasında 21 - 22 yaşında gençler ellerinde tüfeklerle dağda geziyor, çatışıyor canı pahasına Bayrağını korumak için, Allah bizi sizlerden yalanınızdan, nefretinizden, gözü açlığınızdan korusun! Her nerde içinden yaşadığımız dünya, toprak ve bizim için kötülük düşünen varsa alsın yanına terbiye etsin inşallah!!!

İyi bayramlar, tabi hala sadece şeker yemekle geçirebilecekseniz bayramınızı!!!

Hiç yorum yok: