Sadece Aşk!

Kaburgalarımın arasından aşk acısı sızarken yazıyorum bunları…

Bir gülümseme değiştirebilir hayatınızı, bir bakış, bir cümle. Aşk sorgulamaz, beklemez, dinlemez gelirken!

Aşk öyle tuhaf, öyle garip bir duygudur ki, hiç yapmam dediklerinizi yaptırıverirken, asla vazgeçmem dediklerinizden vazgeçirebilir insanı. Bazı aşk bünyeye sinsice sızar nerden gelmiş, nasıl olmuş anlamazsınız, bir bakarsınız bir okyanusta hiç korkmadan yüzüyorsunuz ya da bir bakış yeter hayatınızın alt üst olmasına birden geliverir kapınıza aşk sanki yüzyıllardır ordaymış hissini de yanında getiriverir.

Aşk, bazen sahip olacağınız en büyük güçken, bazen güçsüzlüğünüzün tek sebebi olabilir. Sizi alıp olmadık yerlere sürükleyebilir ama olduğunuz yere mıhlama ihtimali de muhtemeldir. En sakinimiz bir aslana dönüşürken elinde, en aslanımız süt dökmüş kedi oluverir. Nasıldır, nedendir, olmalı mıdır, olmamalı mıdır derken hepimizi bir kere yatağa düşürmüşlüğü vardır bu duygunun, gözyaşlarımızın suladığı kalplerimiz, gülümsememizin ısıttığı topraklar olmuştur sayesinde.

Masallara, şiirlere, efsanelere, şarkılara baktığımızda hep aşk yüklüdür, mükafattır bazen, bazen verilebilecek en büyük cezadır. Öyle ki insanoğlu uğruna gözünü karartıp cinayetler işlemiş, bir ülkenin geleceğini başka ellere teslim etmiş, çöllere düşmüş, dağlar delmiştir hatta… Karşılıklıdır bazen, karşılıksız kaldığıda olmuştur.

Bazen sende devam eden karşındakinde tükenip gider işte o zaman aşk olduğu toprağı yağmalamaya başlar… Nereye gitsen, yarana hangi tuzu bassan dindirmez acıyı, zaman üfleyemez yanık yaraya, aşk acısı aşkın en beter halidir… Gidenin arkasından yakılan ağıtlara ne dağ dayanır bazen ne başka bir insan ama aşk her gelişinde sanki ilk kez geliyormuş hissini hiç üşenmeden içine bir yere sokuverir…

Tövbelerin en büyüğü hep onun adınadır, en çok tükürdüğünü yalattırandır, duada ondandır bedduada, bazen kahrettirendir, bazen şükrettirendir…

Aşk diyorum! Aşk, insanoğlunun yüzyıllardır gerçekliğini defalarca sorguladığı tek duygudur.

Ve son olarak diliyorum ki kalbiniz istediğiniz ve hak ettiğiniz aşklar için çarpsın hep…

Sda

Hiç yorum yok: