Uyanın!

“Uyanın!

Kimsenin gözleri dağlı sizin için çöllere düşeceği yok, Rapunzelin saçları şatodan sallandIramayacağı kadar kısa kesildi, hele dağları delecek kudrette değil hiç kimse, öpünce uyanılacak uykular uyumuyoruz artık hatta o kadar huzurlu uykular çok geçmişte kaldı…

Kimse kimse için son durak değil artık, herkes “daha iyisi var mıdır?” telaşında. Beklemeye, görmeye, hissetmeye, paylaşmaya zamanımız yok… Az hep daha az!

Bizim garip ön yargılarımız var. Ancak damlalıkla verilecek kadar duygularımız var, sevdasız, manasız fingirdeşmelerimiz var, bir gecede yaşanılacak ve tüketilecek kadar ancak aşklarımız.

Hatta aşk meşk yok!

Ertesi güne kalmasın diye yapılan her şey, zaten hapını bile buldular!

Bizim mucizelerimiz bile kendimiz kadar işte, vazgeçtiklerimiz kadar, hissettiğimiz kadar, yok ettiğimiz kadar, mucizeleriniz sizden fazlası olamaz unutmayın…!

Geciktirin elinizde ki her şeyi. Oynayın sahnelerinizde karşınızdaki ne kadarsa sizde onun kadar kalın, cümleleri yutun. Sevdalı cümleleriniz kadehlerinizi devirdiğinizde gırtlağınızdan aşağı insin anca, aman duymasın karşınızda ki, aman frende olsun ayağınız, sevda dediğin için yürekli olmak gerekir…

Uzatmayın, uzamasın mutluluklarınız, huzurunuz, aşkınız, biriktirmiyen aşklarınızı bir kalemle karalanacak kadar bile fast food yaşayın, bence siz uyanmayın, uyuyun derin uykularınızda!”


Çok kısa süre önce bir sinir harbi ile yazdığım bu yazıyı bugün olsa yine yazardım, öyle bir yerdeyiz ki, öyle bir neslin tüketilmişliğini yaşıyoruz ki, elimize geçen herşeyi bu bir insan bile olsa bir nefeste bitiriveriyoruz..

Oysa kaçımızın aklından kocaman Aşklar yaşamak geçiyor ama halimiz yok, vaktimiz yok, zamanımız yok, yok anam yok bizim hiç bir şeyimiz yok…

Siz uyumayın, uyanın ve yanınızda ki adama/kadına bakın ve onu neden sevdiğinizi hatırlayın ya da yanınızda biri yok ise nasıl güzel aşklar yaşadığınızı hatırlayın, hatırlayın ki yeni bir aşkı çağırın, kişileri değil hissettiklerinizi düşünün ve bırakın aşk sizi büyütsün, bırakın güç versin..

Çünkü hayat yanınızda sizi bakışları ile bile sevebilen biri olduğunda çok daha yaşanılası oluyor!

Sda

Hiç yorum yok: