Domino Taşları

Gitmicem diyenlerin hepsi gitti, baraber aşıcaz diyenlerin hepsi ilk zorlukta arkalarına bakmayı bile unuttular kaçarken, ben oyun oynamam diyenleri hepsi en oyuncularmış mesela, kafalarının içinde aşktan değil oynaştan yanaymış birçok şeyleri ve bu durumda nasıl yaşanır Aşk bilmiyorum…

Siz yaşamı paylaşmayı isterken, paylaşamıcak kadar, anlamıcak kadar yüreksiz olanlar var. Onlar ki lafa geldi mi mangalda kül bırakmazlar, yanınızdaki birkaç günlük varlıklarını; en çok sağlam cümleler kurarak, sizi olmayan aşklarına ikna etmeye çalışarak harcarlar ve sizin inancınızı kazandıklarını anladıkları anda tüyerler, o iki kişilik zannettiğiniz sahneden. Bu bilinçaltı ya da bilincin tam üstüne denk gelen sebeplerden olabilir, kimileri sizinle korkularını yenmeye çalışmak için almıştır sizi hayatına, kimi kendine kaçan çiviyi çıkarmak için, kimi ki en acısı bu gidenin acısını senden ve diğerlerinden çıkarmak niyetine bürünmüştür. Sebep her ne olursa olsun geride kalan sizsinizdir.

Zaten korkarken aşktan, zaten kendi kendine savaş verirken içinde, kapıyı en büyük gülümseme ile tıklayan erkek/kadına şüphe ile yaklaşmak için elinden geleni yaparken onun ikna edici bakışları, delici gülümsemesi, inanılması güç aşk cümleleri, içinizi eriten dokunuşları ile kendi hayal dünyanızı tekrar inşa etmeye başlamışken, birden o hayal dünyası tam tepenize çöker ve siz o enkazın altında, dışardan gelen hiç bir ses olmadan, kimse elini uzatmadan uzunca bir süre beklersiniz, acı önce kalbinize, ordan beyninize, ordan tüm vücudunuza dağılır ve sonunda o enkazın altından ya hayata tekrar tutanacağım diyen ve ikinci hayatını kabul eden biri çıkar ya da aynı size yapıldığı gibi enkaz altında bırakılacak birilerini arayan ve çokda güzel bulan biri.

Yaralandıkça yaralamayı öğrenir insanoğlu, canı acıdıkça can acıtmayı öğrenir. Bazılarımızın dediğine göre gözü açılır insanoğlunun ancak ben buna hiç katılmam. Bence bu hale gelen insanın gönül gözü kapanmıştır. Aşkı oyun sayar malesef ve oyunu kurallarına göre oynamaya başlar kendince ve işte tam burda bozulur aşkın masumluğu.

İşte hal böyle olunca domino taşları gibi diziliyoruz aşkın önünde, biri diğerini deviriyor, bir diğeri diğerini, ayakta kalma şansımız çok az, ayağa kalkma şansımız ise gerçekten elini uzatmayı bilecek biri ile mümkün aslında.

Karşınıza cümleleri kadar yüreğide büyük insanların çıkmasını diliyor burda yazar işte hatta kendi için bile aynı dileği tekrarlıyor her gece.

Sda

1 yorum:

modafobik dedi ki...

Çok güzel yazmışşsın kesinliklee...