Eğlen Çoş ya da Dur!?

Hayat boş eğlen çoş!!!

Tabi o kadar kolaysa sen eğlen çoş, mümkün mü böyle yaşamak, eğlenip çoşarak sadece gününü gün ederek yaşamak mümkün mü?

Onu bunu, kapı komşunu, sohbet dostunu, karşıdan gelen kadını ya da adamı, sana bön bön bakan oğlanı, bunların hiç biri ile ilgilenmeden yola devam edip. Ertesi gün ödenmesi gereken faturaları, yaklaşan kara kışı, odunu, kömürü, doğalgazı, buzdolabına doldurmayı, yıkanması gereken çamaşırları, kazanılması gereken paraları, dibi gelen saçlarımızı, alınması gereken kaşlarımızı takmadan yaşayabilir miyiz?

İnsan evladı arkasına bakmadan akıllanmaz, önüne bakmadan da duramaz.

Hayat gerçekten boştur aslında, yaptıklarının, yediklerinin, içtiklerinin, söylediklerinin ve bıraktıklarının sen toprak olma yoluna girdikten sonra hatırlanma, paylaşılma, dilden dile gezme süresi ne kadar olabilir diye takılmanın da hiçbir anlamı yoktur aslında.

Çünkü, ben söyleyeyim sizlere bunun sebebini, birkaç gündür herkesin kendi hayatına, kendi yoluna dönme süresi, ilk zamanlar sıkça aklına geldiğin yakınların bir süre sonra anca yıldönümü ve özel günlerde hatırlamak üzere programlıyacaklardır kendilerini, ismin öyle sıkça söylenmeyecektir orda burada, dost sohbetleri, düşman raksları arasında. Hitler, Charlize Theron, Tarkan gibi gibi kıvamlarında bir hayat yaşamadıysan tabi eğer…

Aslında o yüzden kendin için yaşamak, eğlenip çoşmak, dozunu kaçırmadan sadece kendin için bir şeyler yapıyor olmak, hayatına böyle devam etmek en iyisidir aslında.

Ancakkkk olmaz olamaz diğerleri olmadan yaşanamaz…!

Başkaları için giyinerek, başkaları için süslenerek, başkaları için uslu durarak, başkaları için sevişerek ya da sevişmeyerek, herkesin gittiği yerlere giderek, kimsenin gitmediği yerlerden uzak durarak yaşamak insanoğlunun boynunun borcu, kapısının kulpudur.

Ve aslında dün vardın, bugüne devam etme ihtimalin hiç kesin değil, yarın ise tamamen muallak ama insanoğlu işte o ne der demeden, bunun için bir şey diyemeden ölürse yazık edeceğine inanmıştır bir kere kendine!

Eeee böyle yaşarken kolay gelsin hepiciğimize!

1 yorum:

Unknown dedi ki...

"İnsan evladı arkasına bakmadan akıllanmaz, önüne bakmadan da duramaz."
insan oğlu çiğ süt emmiş midir diye bakıyorumda.shot yapmış o eğlencelerde diyorum,ama geçmişe bakınca eminim yada emin olmak istiyorum kusucağı güzel asitler olucak.