Kadın Gibi Erkek Olmaz Olsun!

Sanıyorum kadınların tamamına yakını çok uzakta bir yerlerde yaşayan bir erkeği bekliyor. Çok yakışıklı, çok seksi, çok romantik, çok duygusal, çok düşünceli vs. vs. vs. özelliklere sahip bu adama henüz ulaşan olmadı ama en azından bekleniyor bu adam, yaşadığına inanılarak bekleniyor hemde.

Dediğim gibi bu adamı henüz gören olmadı, her hangi bir arama, sms, bir tweet alanda olmadı, en azından bana ulaşan böyle bir şey yok.Yani anlayacağınız bekliyoruz kadınlar olarak bir hayali, elimizde olanlarla yetinmeye çabalarken bile bekliyoruz onu. Çoğu kadın o nedenle arada karşısına çıkanlarla flörtleşmekten geri durmuyor belkide beklenen odur diye. 

Bu adam karşımıza çıkmadığı içinde, farklı sistematiklere sahip olduğumuz hayatımızın içindeki, kıyısındaki, köşesindeki erkeklere bizden parçalar yerleştirmeye çalışıyoruz, bu çaba onları daha iyi hale getirecek sanıyor ve fikrimce sandıkçada yanılıyoruz. Onlardan bizim kadar hassas olmasını, bizim kadar çaba sarf etmesini, bizim kadar ince ve ayrıntılı düşünmesini bekliyoruz, yani onların doğalarına aykırı davranmalarını bekliyoruz. Erkek dediğin metabolizma daha ayrıntısız, daha soğukkanlı, daha direk bir varlık, yaradılışları bu yapacak bir şey yok ama biz bunu bir türlü kabul edemiyoruz.

Ki kadın kendi gibi olan, her ayrıntıya takılan, ince düşünen, kendi gibi çoğu zaman her şeyi tasarlamaya alışan kız arkadaşlarına bile çoğu zaman katlanamaz ve onlardan köşe bucak kaçmaya çalışırken hayatındaki adamı neden kendine benzetmeye çalışır bunu da pek anlamıyorum. Kendimize benzeyen bir varlıkla mutlu olacağımızı kafamıza kimin soktuğu sorusu da hala bir yerde muallakta duruyor içimde. 

Erkek dediğin varlıktan bu kadar çok şey beklemek sadece yalnızlık sözleşmesinin altına sağlam bir imza atmak bence, onları bizim için değerli yapan aslında bizden farklı olmaları. Bazen hiç bir şey söylemeden bakıp kalmaları mesela ya da romantik anların bazılarında kahkahaları ile bizi birden gülme krizine sokmaları, bizim olaylara karşı ayrıntılı tavırlarımızla kızışan ortalığı düz tavırlarıyla sakinleştirmeleri onları erkek yapan şey. Daha bir sürü sayılacak ayrıntı var, onlar bizim gibi değiller, bizim gibi olsalardı hayat her iki taraf içinde çekilmez olurdu bence.

Bir birbirimiz için yaratıldık, iki farklı cinsiyet olarak kadın ve erkek, birbirine benzemeyen ama bu haliyle birbirini tamamlayan iki farklı cinsiyet, inanın o hayalini kurduğunuz size benzeyen ve uzak bir yerlerde yaşayan adam gelse bugün yanınızdaki adamı deli gibi özlersiniz.

O yüzden kabul edin farkları ve yaşayın yaradılış sebebinizi.

Seda Mete




1 yorum:

Adsız dedi ki...

kadın ve erkek farklılıklarının farkına varıp, birlikte olmaktan mutlu olmak ve birbirine saygı duymakla, yaşantıları hakkında birlikte düşünerek, konuşarak, karar vererek... aslında tüm çeşitli waffle örneklerinden çok daha tatlı ve güzel bir hayatı yaşadıklarını göremezler bazen... ve göremediklerinde de hayat değişir, zorlaşır, kaybolur, her an zarar verir bu güzelliğe, her dakika yavaş yavaş kaybolur bu güzellikler, kadın hiç birşey yapmaz, öylece bırakıp gider, erkeğe yapabileceği hiçbirşey bırakmaz, gider... biter... gecenin karanlığında sevgiyle parlayan bir çift yıldız yoktur artık... keşkeler, amalar dünyası başlar, oysa ki yıldız tozundan yeni bir galaksi bile yaratabilir aşk, tek çarenin kadının ve erkeğin tüm kalbiyle sarılmasıdır tekrar birbirine, gri bir dünya kalır yoksa geriye kalan herkese...