Bekleme Salonu!

Bekliyoruz, hep bir sürü beklenti içindeyiz. Bekliyoruz ki bizim için birileri bir şeyler yapsın diye, arkadaşlarımız bizim için bir şeyler yapsın, sevgilimiz bizim için bir şeyler yapsın, ailemiz bizim için bir şeyler yapsın ama aklımıza gelmeyen kendimiz için bir şeyler yapmamız gerektiği. Hatta kendimize yaptığımız her hangi bir iyiliğin ya da kötülüğün başka biri tarafından bize yapılamayacağı gerçeğini sürekli unutuyoruz.


Etrafımda böyle bekleyip duran insanlar var benim. O insanlar sürekli bir şeyler beklemekteler ama beklentileri hep başkaları üzerine kurulu. Mutlu edilmeyi bekliyorlar, mutlu olmak için hiçbir şey yapmadan, aşık olmayı bekliyorlar, yüreklerinden güzel şeyler geçen insana bir adım bile atmadan, yeni bir iş istiyorlar, bir tek iş başvurusu yapmadan, çocuk istiyorlar, sevişmeden…

Beklentilerinin aslında burunlarının dibinde olduklarının farkında değiller, beklentilerini gerçekleştirebilecek varlıkla her gün aynada karşılaştıklarının da öyle. Sadece bir otobüs durağında otobüs bekler gibi bekliyorlar hiçbir şey yapmadan, birde söyleniyorlar geç kalan otobüse söylendikleri gibi gelmeyen sevgiliye, iyi kazancı olan bir işin onu bulmamasına, iyi arkadaşları olmamasına, söylendikçe daha da karamsarlaşıyor, kapanıyor, kapandıkça daha da uzaklaşıyorlar isteklerinden.

Bildiğin bir karabasan haline geliyor böyle durumlarda hayat. Hayat zaten içinden çıkılması zor bir bulmacayken fark ediyorum ki biz daha da zorlaştırıyoruz her şeyi tamda böyle davranırken. Beklerken, somurturken, öylece dururken, parmağımızı kımıldatmazken daha da zorlaşıyor aslında tembellik yaparken kolaylaştığını zannettiğiz hayat.

Bence hazır yazda geliyorken ki tamam yağmurlar durmamış olabilir ama elbet duracaklar, elbet serin esintiler geçecek güneş tenimizi ısıtacak daha enerjik olacağımız o zamanlarda beklemeyi bırakıp harekete geçmek lazım.

Bir adım atmak lazım o yakışıklı adama doğru, birkaç kariyer sitesini kurcalamak, belki bir kursa yazılmak hatta spora gitmek lazım, kimse kusura bakmasın beklemekle ve istemekle ancak birazı oluyor işlerin, gökten 3 elma düşmüyor artık, elmalar gidip satın alınıyor.

Sda

Hiç yorum yok: