Romantik Komik!

Hem romantik olmak istiyorum hem komik! Bir yanım aşktan çok mutlu olsun istiyorum, bir yanım kırsın geçirsin ortalığı kahkahadan ve sanıyorum bu halim tamamen fazla romantik komedi filmleri sevmekten ve izlemekten oluştu.

Aslında işin şakası bir yana, böyle kadınlarla karşılaşmaya başladım ben, hayattan sürekli mutlu sonlar bekleyen, incinmek ve incitilmek istemeyen kadınlarla, onlara kimse hayatın böyle bir şey olmadığını anlatmamış maalesef ya da anlatmışlar ama onlar bir kulaklarından alıp o söylenenleri diğer kulaklarından serbest bırakmışlar.
Bekliyorlar ki beyaz atlı prensleri bir gün onlar belediye otobüsü beklerken durakta arabası ile durup alıversin onları (araba tabi at mı kaldı bu devirde arkadaşım) ya da onlar sevgililerine doğru yürürlerken bütün arabalar, insanlar dursun hatta zaman dursun istiyorlar hatta utanmasalar arkaya fon müziği bile isteyecekler. Erkekler hep sandalyelerini çeksin, hep sigaralarını yaksın, hep iltifat etsin, hep çok sevsin, çok iyi sevişsin, çok iyi olan her şeyi yapsın istiyorlar. Yani anlayacağınız romantik komedi filmlerinden uyarlanmış bir hayata beklenti duyuyorlar, fakat unutuyorlar o filmlerin sadece iyi birer senaryo ve kurgu bileşkesi olduğunu.

Bu sandalye çekme, sigara yakma, iltifat etme işleri biz kadınlara kalsaydı çok iyi bir süreklilik kazandırırdık bütün bu durumlara. Ne de olsa her birimizin içinde gelişmiş ya da gelişmemiş birer geyşa yatıyor, o geyşa kah bazen derin derin uyuyor kah dimdik ayakta duruyor. Bir genelleme yapmak gerekirse erkekler bizim takıldığımız ayrıntıların üstünü çizip dümdüz devam ediyorlar hayatlarına, bizde o ayrıntı bu ayrıntı gezerken kaçırıyoruz hayatın tadını bize kalan dilimizin üstünde kekremsi bir tat oluyor nerdeyse her seferinde.

Bu durumda siz siz olun o romantik komedilere çok takılmayın, hayat zira iyi sonlardan pek haz etmiyor genellikle. Sinemadan çıkın filmin etkisini en fazla 2 saat daha yaşayın sonra kendinizi ışınlayın gerçek hayata, ışınlayın ki incinmeyin, incinmeyin ki incitmeyin...

Sonuç olarak hatunlar, hayatınız boyunca iyi seyirler dilerim…!

Seda Mete



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Aynı duyguların besleyen erkeklere de iyi seyirler.